Friday, November 03, 2006

Pere Fullana, Miquel López Crespí, Sebastià Serra... Història de Mallorca

Sebastià Serra, Miquel López Crespí, Pere Fullana, Alexandre Ballester, Pere Bonnín, Mª Magdalena Brotons, Josep Cifre, Miquel Segura, Miquel Grimalt, Miquel Morey...


"No volem que la memòria s’esvaeixi, ni tampoc que s’esbiaixi; per això pensam que cal donar lloc al fet que els qui l’han intentada recuperar ens mostrin el fruit del seu treball. A la vegada, també es pretén que les jornades siguin un estímul perquè totes aquelles persones amb inquietuds pel coneixement de la realitat i vida poblera, des de qualsevol perspectiva, les anotin amb rigor sobre paper".

I Jornades d’Estudis Locals– Sa Pobla (8-10 març 2007)

Les I Jornades d’Estudis Locals de sa Pobla són una antiga reivindicació de la comunitat científica i acadèmica del nostre poble. En resposta, l’Obra Cultural Balear, juntament amb l’Ajuntament de sa Pobla i la Conselleria d’Educació i Cultura, a través de la Direcció General d’Innovació i Formació del Professorat i el CEP d’Inca, pretén organitzar aquest esdeveniment en benefici de la memòria històrica i actual de la vila de sa Pobla.
Aquestes I Jornades tenen sobretot un interès científic i la voluntat de crear un espai en el qual pugui sortir a la llum els estudis que molts poblers i no poblers han dedicat a la nostra vila i que a dia d’avui dormen reclosos en algun calaix físic o virtual a l’espera de morir d’oblit. No volem que la memòria s’esvaeixi, ni tampoc que s’esbiaixi; per això pensam que cal donar lloc al fet que els qui l’han intentada recuperar ens mostrin el fruit del seu treball. A la vegada, també es pretén que les jornades siguin un estímul perquè totes aquelles persones amb inquietuds pel coneixement de la realitat i vida poblera, des de qualsevol perspectiva, les anotin amb rigor sobre paper.
Queda clar, per tant, que un poble que no es coneix ell mateix no pot mirar amb garanties el futur; i és aquí on entren en joc aquestes I Jornades d’Estudis Locals de sa Pobla.
OBJECTIUS
Afavorir el coneixement sobre els diversos àmbits de sa Pobla des d´una perspectiva científica.
Servir de punt de trobada i reunió per a les persones que han estudiat els diferents aspectes de sa Pobla.
Fomentar l’esperit crític, la inquietud per al coneixement i l’interès per entendre la història i actualitat poblera.
Ser punt de partida d´un projecte a llarg termini.
COMISSIÓ CIENTÍFICA
Alexandre Ballester, escriptor i cronista de la vila de sa Pobla.
Pere Bonnín, periodista i escriptor.
Miquel López Crespí, escriptor i investigador.
Sebastià Serra, catedràtic d’Història Contemporània de la UIB.
Mª Magdalena Brotons, professora d’Història de l’Art de la UIB.
Josep Cifre, cap d’estudis d’Enginyeria Tècnica Agrícola a la UIB.
Pere Fullana, professor d’Història de l’Educació Social a la UIB.
Miquel Segura, escriptor.
Miquel Grimalt, professor titular d´universitat de Geografia Física a la UIB.
Miquel Morey, catedràtic d’Ecologia i professor emèrit de la UIB.
Antoni Serra, professor de Comercialització i Investigació de Mercats a la UIB.
ASSISTÈNCIA
Per assistir a les jornades com a oient, cal demanar la butlleta d’inscripció al fax 971862742 o al correu electrònic sapobla@ocbweb.org abans de dia 6 de març de 2007.
Els assistents rebran un certificat d’assistència i un crèdit del CEP. Així mateix també es preveu la dotació de crèdits de lliure configuració de la UIB.
Es preveu la realització d´una visita guiada pel poble, així com un dinar de germanor. L’assistència a les jornades i la visita són gratuïtes. Per assistir al dinar s’haurà d’abonar un preu simbòlic de 2 euros.
Les jornades se celebraran dijous 8 i divendres 9 de març a l’horabaixa, i dissabte 10 al matí. Sa Congregació, Rosari, 25, 07420-sa Pobla (Mallorca).
ORGANITZA
Obra Cultural Balear –Delegació sa Pobla.
Ajuntament de sa Pobla
Govern de les Illes Balears – Conselleria d’Educació i Cultura
CEP – Servei de Formació Permanent del Professorat – Centre de professorat d’Inca.
COL·LABORA
Institut d’Estudis Baleàrics (IEB)
Universitat de les Illes Balears (UIB)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home