Friday, December 29, 2006

Per l'Autodeterminació

Crida per Mallorca


Antoni Abad, advocat
Pilar Arnau i Segarra, filòloga i traductora
Tomeu Martí, activista cultural
Miquel López Crespí, escriptor
Sebastià Frau, advocat
Jaume Santandreu, escriptor, capellà i activista social
Antoni Artigues, professor de l'UIB
Arnau Company, historiador
Pere Daniel Pol, regidor dels Independents de Binissalem
Josep Suàrez, activista social
Antoni Roig, músic
Joan Guasp, escriptor
Magdalena Gonzàlez, promotora de la Jove Orquestra simfònica dels Països Catalans.
Joan Lliteres, funcionari
Jaume Rado, advocat i professor
Montserrat Alcaraz, llicenciat en filosofia
Fanny Marí, soprà
Òscar Aguilera, politòleg
Joan Lladonet, filòleg
Bernat Nadal, poeta
Pere Morey, escriptor
Llorenç Buades, sindicalista coordinador d'Ixent

Sobirania i Progrés

Crida per Mallorca

Un grup de persones que ens movem dins l'àmbit de la societat civil mallorquina coincidim que el benestar de la nostra societat depèn de l'assoliment de la sobirania política plena dels Països Catalans. Sense integració, unitat i sobirania no podrem assolir els nivells adequats de desenvolupament, benestar i cultura per esdevenir una societat moderna del segle XXI. Coincidim que hem d'impulsar aquest projecte sobiranista perquè esdevingui majoritari, i que s'ha de fer, també, des de l'àmbit i perspectiva de la pròpia societat civil amb idees i opinions que puguin ser recollides per les diferents organitzacions polítiques, socials, econòmiques i culturals o per l'opinió pública en general.
Des de la perspectiva de la pròpia societat civil mallorquina, el primer que hem de fer és exigir respecte i procurar que la política dels fets consumats deixi d'imposar-se a Mallorca i que la legalitat i la democràcia funcionin d'una manera escrupolosa. No pot ser que amb la meitat dels mallorquins i mallorquines en contra es duguin a terme polítiques que canvien la realitat social, econòmica i ambiental de Mallorca d'una manera radical i irreversible, si és fa així estam davant d’una imposició en tota regla.
Tots nosaltres aspiram a un país més just, pròsper i sostenible i a un millor estat del benestar. El creixement econòmic, territorial i social equilibrats, la sanitat pública, l’educació, les infrastructures diverses, o l’accés a l’habitatge, entre d’altres, passen per unes Illes Balears amb més capacitat de decisió i un amb un finançament més just. Hem d’aconseguir transmetre que més sobirania és més progrés per a tots, i que prioritzar Mallorca és prioritzar el desenvolupament de totes les persones que hi viuen i hi treballen.
També volem fer és donar suport a aquelles iniciatives polítiques i socials que reforcin i difonguin el projecte sobiranista dels Països Catalans. En aquests moments, és una anomalia que les forces polítiques que coincideixen en el fet que el 31 de desembre és la diada històrica que marca la nostra pertinença nacional, no puguin anar junts, o ser el bessó d’aliances més àmplies, per afrontar les properes convocatòries electorals. En aquest sentit entenem que la cooperació i la suma d'aquestes forces és indispensable per afrontar els reptes més immediats que se’ns presenten, i feim una crida als partits sobiranistes per tal que a les properes eleccions municipals i autonòmiques, i també a les generals, afrontin units la defensa dels interessos de la gent de Mallorca, les Illes Balears i els Països Catalans en conjunt.
Ja és hora de tornar emprendre amb il·lusió, força i coratge tota la feina que encara estar per fer. Només des de la nostra unitat podem engrescar tots els mallorquins i totes les mallorquines a treballar sense fissures, conjuntament, amb determinació, empenta i bona disposició per a la consecució dels tan necessaris objectius en comú. Per tot això hem decidit sumar-nos a la iniciativa i manifest anomenat SOBIRANIA I PROGRÉS presentat en acte públic el passat 4 d'octubre del 2006 a Barcelona. Tothom és convidat a participar d'aquest projecte i a adherir-s'hi des de la nostra web:www.sobiraniaiprogrés.cat i a fer-nos arribar les seves idees, reflexions i projectes.


MANIFEST PER L’AUTODETERMINACIÓ DELS PAÏSOS CATALANS

López Bofill, Hector, Professor de Dret Constitucional UPF;
Roca, Maria Mercè, Escriptora;
López Crespí, Miquel Escriptor;
Abadal Centellas, Josep Maria, metge, Calvià – Galilea;Arranz i Morell, Pau, educador infantil, Porreres;Bellver Silvan, Ferran, psicòleg, Campanet;Bueno Bauzà, Pere Josep, funcionari, Palma;Cerdó Capellà, Maria Isabel, professora, Palma;
Defior i Barcons, Beatriu, filòloga, Palma;Ensenyat Seguí, Xesca, escriptora, Pollença;Escales i Tous, Jaume, professor, Palma;Frau i Gaià, Sebastià, advocat, Palma;Gené i Ramis, Martí, metge, Palma;
Marí i Torres, Francesca, soprano, Palma;Tur i Balaguer, Francesc, professor adults, Palma;
Joan, Joel Actor i director;
Paluzie, Elisenda Professora d'Economia UB;
Puigvert, Anna Metgessa;
Junqueras, Oriol Historiador;
Carranza, Ramon Directiu d'empresa;
Strubell, Miquel Professor de Planificació Lingüística de la UOC;
Vinyals, Xavier Empresari ;
Pallarès, Isabel Secretària confederal de la Intersindical CSC;
Costa, Joan Professor Economia UB i investigador de la London School of Economics ;
Abad, Antoni Advocat;
(Són alguns dels promotors i adherents del Manifest Sobirania i Progrés)




QUI SOM
Sobirania i Progrés el configurem un conjunt de persones de diferents àmbits de lasocietat catalana que compartim la idea que el benestar de la nostra societatdepèn de l’assoliment de la sobirania política plena.Sense sobirania els Països Catalans no podran assolir els nivells adequats dedesenvolupament, benestar i cultura per esdevenir una societat moderna del segleXXI. En aquest sentit el proper pas cap a la sobirania dels Països Catalans ha deser l’exercici del dret de decidir o dret a l’autodeterminació.El projecte sobiranista té diferents organitzacions que, des dels seus àmbits respectius,treballen per expandir-lo. Trobem a faltar, però, l’estructuració d’un àmbit propi dela societat civil: un àmbit transversal, generador d’idees i opinions que puguin serrecollides per les diferents organitzacions o per l’opinió pública en general. PerIntentar omplir aquest buit es forma Sobirania i Progrés, que treballarà des de laperspectiva de la societat civil.

QUE VOLEM
Sobirania i Progrés neix amb l’objectiu d’impulsar des de la societat civil el projectesobiranista perquè esdevingui majoritari en la nostra societat.En aquest sentit Sobirania i Progrés donarà suport a aquelles iniciatives polítiques isocials que reforcin i difonguin el projecte sobiranista.Sobirania i Progrés vol participar activament en la definició d’una estratègia globalper a l’exercici del dret a l’autodeterminació.

COM HO FAREM
Sobirania i Progrés desenvoluparà projectes propis i conjunts, vinculats a la generaciód’idees i informacions, per reforçar i ampliar l’espai social que comparteix que lasobirania és necessària per al nostre progrés.S’estructurarà en primer terme, per mitjà d’un portal web que servirà de presentació,de mitjà de comunicació i per recollir l’adhesió de noves persones interessades. Elportal enllaçarà els espais web de les organitzacions que assumeixin sense embutsla reivindicació sobiranista.Tothom és convidat a participar del projecte Sobirania i Progrés. Adheriu-vos-hi desde la nostra web: www.sobiraniaiprogres.cat i feu-nos arribar les vostres idees,reflexions i projectes.Sobirania i Progrés es presenta el 4 d’octubre en un acte públic on es reivindicai es demana als partits polítics catalans: l’objectiu de la sobirania és urgent iirrenunciable, i ha de ser present en l’agenda política del país.
Adhesions: http://www.sobiraniaiprogres.cat/?seccio=adhesions

0 Comments:

Post a Comment

<< Home